Sheepdogcenter -
Archief

12/09 Ik kreeg van Emil Oomen het verzoek om een link op de site te plaatsen naar zijn website. Emil maakt herdersstokken die volgens mij wel de moeite waard zijn om eens op zijn site te bekijken. Grt. Sander

Afgelopen zaterdag zijn er een aantal regels veranderd. Kijk bij
voor de veranderingen. Ook is besloten e.a. met betrekking tot de contributie te wijzigen. We gaan nu handhaven dat het lidmaatschap 65 euro kost inclusief een hond. Iedere extra hond kost 5 euro. Gezinsleden gaan 35 euro betalen, eveneens inclusief een hond. Er wordt een uizondering gemaakt voor de leden die training geven of andere werkzaamheden verrichten ter ondersteuning van de vereniging. Zij betalen het basisbedrag van 65 euro. Door het bestuur wordt bepaald voor wie dit geldt.

Afgelopen zaterdag was een groot succes. Het weer zat mee en de wedstrijd werd vakkundig gelopen door de leden en gejureerd door Piet van de Wouw. Als grote verrassing en met een overtuigend aantal  punten woon Jetty met de hond Sam deze dag de wedstrijd. Na de wedstrijd hielden we een ledenvergadering en afsluitend de BBQ. Tijdens de ledenvergadering zijn een aantal zaken besloten en zullen op de website worden gepubliceerd. Het verslag zal alle leden via de mail worden gestuurd.

As zaterdag 20 augustus het weer tijd voor een onderlinge wedstrijd en een BBQ. Na de wedstrijd houden we een korte ledenvergadering en gaan we aansluitend BBQ-en en het vooral gezellig hebben. Als jurylid voor de wedstrijd hebben we Piet van de Wouw van ons Waaj uitgenodigd. Wil je meer weten van Piet, kijk dan op zijn website
Vergeet niet zelf wat drinken en eventueel een lekkere stoel mee te nemen. 
De BBQ wordt dit jaar weer verzorgd door onze sponsor www.barbecue.nl

Alle velden zij weer gemaaid en strak, dus we kunnen weer op volle sterkte trainen.

Morgenavond, dinsdag 28 juli is er geen les want dan gaan we 'hopelijk"schapen scheren. We starten om 18:30 uur en gaan door zolang we kunnen. Uiteraard ben je van harte welkom om te komen helpen..

Let op met trainen met dit warme weer, ga zoveel mogelijk 's-avonds of 's-ochtends vroeg als het nog koel is. Te warm is gevaarlijk voor je hond en de schapen..

Volgende week, zaterdag 2 juli hebben we zoals al eerder gemeld een open dag bij het Sheepdogcenter. Dit in samenwerking met Best Fresh die rond het trainingsveld allerlei activiteiten gaat organiseren zoals bijvoorbeeld een roofvogelshow. Wij gaan die dag
lekker trainen met de honden en e.a. laten zien aan de bezoekers. Als die dag nog niet alle schapen zijn geschoren, dan doen we dat ook gelijk !! In eerste instantie zouden we mogelijk nog gaan BBQ-en op die dag, maar dat gaan we op een later tijdstip doen. Het wordt anders echt te druk op deze zaterdag. Kijk voor de activiteiten op de site van Gijs van Herk, www.bestfresh.nl

Alle schapen zijn van het grote veld in Heinenoord gehaald en staan nu op de Westdijk en op de driehoek daar vlakbij. In week 25 en 26 zal het grote veld door een bevriende boer gemaaid en gehooid worden. Wij krijgen als tegenprestatie wat hooi en het veld wordt voor niks gemaaid...Mooie deal..

Door de slechte weersomstandigheden is het schapenscheren verplaatst naar zaterdag 25 juni. We hopen op mooi weer. We starten eveneens om 10:00 uur.

Alle schapen zijn weer terug uit de "winterstalling" bij Martin. Een deel staat op de Westdijk en een deel op het veldje vlakbij de Westdijk. Let op met trainen, want ze zijn nog wel wild. 

afgelopen dinsdag heeft Jetty de sleutel gekregen om zelfstandig te kunnen trainen. Jetty van harte..

Het is weer zover, op zaterdag 18 juni worden de schapen weer van hun jas ontdaan. Het scheren gebeurd dit jaar weer door de ons bekende schaapscheerder Harry. Harry zal de schapen vakkundig scheren en hier en dit hier en daar gepaard laten gaan met een leuke mop. Het belooft dus weer een leuke dag vol vertier te worden. We gaan de schapen verder nog ontwormen, bekappen en tegen vliegen behandelen, dus genoeg te doen. We starten om 10:00 uur en hopen in de loop van de middag klaar te zijn.                 


 • De schapen op het trainingsveld op de Westdijk worden zo nu en dan op het kleine kommetje geplaatst ivm het kort houden van het gras. Wil je trainen, dan kun je de schapen weer naar het trainingsveld brengen. Als de grote poort op slot zit dan zitten de sleutels in het gele tonnetje onder de keet. Indien je 's-avonds laat de laatste bent die traint mag je de schapen weer terug zetten op het kommetje, mits je dit kan. Wil je het een keer oefenen, vraag het aan een van de trainers. Is een leuke extra training...
   
 • Bij Wim en Liesbeth zijn nog enkele pups beschikbaar, kijk voor bijzonderheden en foto's op de site www.rokatisha.nl • Vanaf vandaag, vrijdag 29 april  is de website van Dogs in Control actief. Ik ga op de locatie van Pieter, samen met trainer Joost van Veenstra teambuildings en coachingstrainingen geven. Hierbij is de samenwerking met de hond het uitgangspunt voor samenwerking in een team. Nieuwsgierig, kijk op site www.dogsincontrol.nl voor meer bijzonderheden. grts Sander. • Vanaf morgen, donderdag 28 april zal er een open inloopavond door Pieter en Ed worden verzorgd. Alle leden, waaronder de starters zijn welkom. Ed, Pieter of een andere trainer zijn voor advies aanwezig, maar de doelstelling is om deze avond zoveel mogelijk zelf ( met wat hulp) aan de slag te gaan. De dinsdagavond gaan we dan reserveren voor de nieuwe leden en de leden in de dagelijkse training ergens tegen aan lopen en hiervoor voor gericht advies langs willen komen. Het is dus niet meer mogelijk om op de dinsdagavond "vrij"te trainen op de Westdijk. Uiteraard kan dit wel op het grote veld in Heinenoord trainen, mist je hiervoor toestemming hebt van het bestuur. De donderdagavond vangt aan om 19:00 uur en het meenemen van een koude versnapering, bij voorkeur een biertje wordt door de trainers op prijs gesteld. Mocht een dinsdag of een donderdagtraining niet door gaan wordt dit voortaan op de site gecommuniceerd. Kijk dus altijd even op de site of de training doorgaat.                                                                                                         


 •  Het eerste lammetje is geboren !! Op de locatie van Martin staan 19 gedekte   ooien van het Sheepdogcenter.  Deze week  is het eerste lam geboren. Het is een rammetje en zoals je op de foto ziet is de moeder niet weg te slaan bij de kleine.                                                                                                                


 • Op zaterdag 2 juli is er weer een open dag bij het SDC. Dit in samenwerking     met  Gijs van Herk, die een aantal kramen neerzet rondom het trainingsveld.      We zijn nog op zoek naar leden die activiteiten, zoals bijvoorbeeld een BBQ willen organiseren. Vooralsnog gaan we die dag gewoon samen trainen en  kunnen omstanders op de locatie kijken. Zet de datum in je agenda en kom lekker trainen   op deze zaterdag. Goede ideeën voor een verdere invulling van  de dag zijn zoals gezegd van harte welkom.                                                    


 • Er zijn weer pups geboren bij Wim en Liesbeth, kijk voor bijzonderheden op de site van Wim en Liesbeth, www.rokatisha.nl                                                                                        
 • Verslag van de klusdag en voerschema. klik hier


 • We hebben een gastenboek!! laat een leuk bericht achter, of spreek bijvoorbeeld via het gastenboek met elkaar af om te trainen. Veel plezier!!


 • De winter is weer begonnen en dat vraagt een andere manier van trainen.      Klik hier